Viden og inspiration

Ansættelseskontrakt for timelønnede - alt du skal vide
  • Udgivet:

En ansættelseskontrakt er afgørende for ethvert ansættelsesforhold, og det gælder også for timelønnede medarbejdere. For at skabe klarhed og sikre både arbejdsgiver og medarbejder er det vigtigt at forstå nøgleaspekterne ved en ansættelseskontrakt for timelønnede. Her er alt, du skal vide:

Læs mere
Afslag på jobsamtalen: Sådan giver du god feedback til ikke-udvalgte kandidater
  • Udgivet:

At give et afslag på en jobsamtale er en uundgåelig del af rekrutteringsprocessen. Selvom det kan være en vanskelig opgave at meddele nogen, at de ikke er blevet valgt, er det dog vigtigt at huske på, at feedback kan være afgørende for en kandidats professionelle udvikling. 

Læs mere
2. jobsamtale: Sådan skiller du dig ud fra konkurrenterne
  • Udgivet:

2. jobsamtale er din chance for at bevise, at du er den rette kandidat til jobbet. Mens du allerede har vundet arbejdsgiverens opmærksomhed, er konkurrencen stadig intens. Dette er øjeblikket, hvor du kan adskille dig fra de andre kandidater og gøre din position til den mest attraktive ansøger. Hvordan gør du det? Lad os udforske nogle afgørende trin.

Læs mere
Skab den gode arbejdsplads og tiltræk topkandidater
  • Udgivet:

At skabe den gode arbejdsplads er ikke kun en fordel for de nuværende medarbejdere. En god arbejdsplads spiller også en afgørende rolle, når topkandidater skal tiltrækkes til virksomheden. I en tid, hvor konkurrencen om talent er intens, bliver virksomhedskulturen og arbejdsmiljøet afgørende faktorer for, om en virksomhed kan tiltrække de bedste medarbejdere

Læs mere
Sådan ansætter du en medarbejder i din enkeltmandsvirksomhed
  • Udgivet:

Går du med overvejelser om at ansætte en medarbejder i din enkeltmandsvirksomhed? Så er du kommet til det rette sted. At rekruttere en ny kandidat til din enkeltmandsvirksomhed kan godt være en udfordring og kan kræve nøje planlægning. Derfor har vi lavet en omfattende guide til dig her, så du kan komme godt i gang med processen.

Læs mere
Digital rekruttering - sådan bliver du godt klædt på
  • Udgivet:

Det kan være afgørende at anvende digitale værktøjer i rekrutteringsprocessen, når de rette kandidater skal findes til en stilling. Digitale værktøjer er både nyttige til at finde talenterne, men de er også effektive i forhold til at forbedre hele rekrutteringsprocessen. Læs mere om, hvordan du bliver klædt godt på til digital rekruttering.

Læs mere
Rekrutteringstrends i 2023 - hvad skal du være opmærksom på?
  • Udgivet:

Har du som arbejdsgiver styr på de nyeste rekrutteringstrends? Rekrutteringslandskabet er i konstant forandring, og det kan derfor være en god idé at holde sig opdateret på de seneste trends, så du sørger for at forblive konkurrencedygtig og tiltrækker de bedste kandidater til virksomheden.

Læs mere
Skab diversitet på arbejdspladsen
  • Udgivet:

At skabe en inkluderende arbejdsplads, der fremmer diversitet, er ikke blot et ideal, men også en strategisk nødvendighed i dagens konkurrenceprægede forretningsverden, da det går hånd i hånd med at opbygge et stærkt employer brand. Læs hvordan du skaber diversitet på arbejdspladsen her.

Læs mere
En guide til ansættelsesprocessen for arbejdsgivere
  • Udgivet:

En effektiv ansættelsesproces er afgørende, når de mest kvalificerede kandidater skal tiltrækkes til din virksomhed. Det kan dog godt være en udfordrende proces for enhver arbejdsgiver - derfor giver vi dig her en grundig guide til ansættelsesprocessen.

Læs mere
Forbered dig til jobsamtalen som arbejdsgiver
  • Udgivet:

Jobsamtalen er afgørende, når den rette kandidat skal findes til en ledig stilling. Det er nemlig her, du som arbejdsgiver får muligheden for at vurdere, om kandidaten passer ind i jobbet og kulturen i virksomheden. Her giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du bedst forbereder dig til en jobsamtale.

Læs mere
Sådan rekrutterer du god arbejdskraft i en svær tid
  • Udgivet:

I en tid præget af intens konkurrence om arbejdskraft, er rekruttering af nye medarbejdere blevet en mere udfordrende opgave for mange virksomheder. Den stigende efterspørgsel efter talent kombineret med manglen på kvalificerede ansøgere betyder, at virksomheder må tænke innovativt og proaktivt for at tiltrække de bedste kandidater.

Læs mere
Rekruttering af ledere
  • Udgivet:

At tiltrække og ansætte de rette ledere er afgørende for enhver virksomheds succes. Ledere spiller en nøglerolle i at forme virksomhedens kultur, træffe strategiske beslutninger og drive forandring. Men, hvordan kan du som virksomhed sikre dig, at du får fat i de allerbedste kandidater til dine lederstillinger?

Læs mere
Employer Branding-strategi
  • Udgivet:

Modtager I ansøgninger fra de rette profiler, når I slår et jobopslag op? Eller oplever I, at det er dårlige ansøgninger eller ansøgninger fra profiler, der slet ikke matcher ind I jeres virksomhedskultur? Så kan det være, at I skal overveje at arbejde mere strategisk med jeres employer brand.

Læs mere
Skab kendskab til din virksomhed
  • Udgivet:

Det kan være helt afgørende at sætte fokus på at skabe kendskab til din virksomhed, når du er på jagt efter nye kandidater. Hvis kandidaterne er bekendt med din virksomhed og dens værdier, er der nemlig større chance for, at deres interesse og motivation for at søge stillingen vækkes, sammenlignet med hvis de ikke kendte til virksomheden i forvejen.

Læs mere
Employer branding på LinkedIn
  • Udgivet:

Det er afgørende for enhver virksomheds succes at tiltrække og fastholde de bedste talenter, men det er ofte lettere sagt end gjort. For hvordan sikrer I, at det er de rette ansøgere, der søger jeres ledige stillinger? Og endnu vigtigere: hvordan sikrer I, at de dygtige medarbejdere bliver i virksomheden? Svaret er employer branding.

Læs mere